Икономически университет – Варна

Меморандум за сътрудничество между Huawei Technologies Bulgaria и Икономически университет – Варна

Меморандум за сътрудничество между Huawei Technologies Bulgaria и Икономически университет – Варна беше сключен на 15.11.2021 г. Подписи под документа поставиха генералният мениджър на компанията Ли Дзие и ректорът проф. д-р Евгени Станимиров.

Основната цел на сътрудничеството между двете страни е талантливи студенти да бъдат номинирани от университета и да станат част от обучението по информационни и комуникационни технологии на български таланти по стипендиантската програма на Huawei SFTF. Освен това компанията и висшето училище ще си сътрудничат в бъдещи програми и проекти.

Проф. Станимиров запозна г-н Дзие с основни моменти от иновационния профил на Икономически университет – Варна и го увери, че висшето училище е отворено към всякакви съвместни инициативи, които ще добавят стойност в обучението на студентите. Сътрудничеството с престижна компания като Huawei Technologies Bulgaria определено е стимул за младите хора, подчерта ректорът.

На срещата присъстваха още Алис Лишаой  – ръководител на отдел „Обществени връзки и корпоративни комуникации“ за България и Албания, Руслан Цанков – мениджър корпоративни продажби, Десислава Атанасова – ПР мениджър в Huawei Technologies Co., Ltd.

15 ное 2021



Подобни