Икономически университет – Варна

Лекоатлетически крос за "Купа 8 декември" 2021

Около 30 студенти взеха участие в лекоатлетическия крос, част от "Купа 8 декември", който се проведе на 07.11.2021 г. в Морската градина на град Варна.

При мъжете в дистанцията от 2000 м. не взе участие миналогодишният победител Янислав Тодоров от ИУ – Варна. Без конкуренция в бягането първото място спечели Валентин Вълканов - студент от Технически университет – Варна с време 6,45 мин. Второ и трето място завоюваха студентите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ -  Рафаел Кънев с време 7,23 мин. и Иван Балев, който избяга разстоянието за 7,26 мин.

В бягането при жените на дистанция от 1000 метра, състезателките на ВВМУ спечелиха първите две места, съответно Рени Хинева с време 3,30 мин. и Филотея Димитрова с време 3,37 мин. Третото място в оспорван двубой спечели Светослава Славова от Икономически университет – Варна с време 3,43 мин.

На база индивидуалните резултати, комплексното класиране между университетите, придоби следния вид:

  1. ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" 168 т.
  2. Технически университет – Варна с 189 т.
  3. Икономически университет – Варна 145 т.

Официалното награждаване на състезателите се извърши на място след приключване на бягането, а наградите осигурени от дирекция „Спорт“ на община Варна, връчи главен експерт Данчо Илиев.

Участие в Лекоатлетически крос към „Купа 8 декември“ взеха студентките на Икономически университет – Варна:

  • Ирена Ганчева
  • Надежда Христова
  • Патриция Иванова
  • Светослава Славова
  • Далия Бедросян

09 ное 2021



Подобни