Икономически университет – Варна

Комисия "Фулбрайт" представя възможности за двустранен обмен със САЩ през академичната 2025/2026 г.

Представители на Комисия „Фулбрайт“ ще посетят Икономически университет – Варна за информационна среща във връзка с новата кампания за стипендии за обучение и научна дейност в САЩ през 2025/2026 академична година.

Срещата ще се проведе на 14 октомври 2024 г. от 14:00 ч. в Зала 1 на ИУ – Варна. По време на събитието изпълнителният директор на „Фулбрайт“ г-жа Анджела Родел ще представи на преподаватели, изследователи, докторанти и студенти на университета възможностите за двустранен обмен със САЩ през академичната 2025/2026 г. Програмата "Фулбрайт" предлага стипендии за учени и изследователи в САЩ (3-5 месеца) и за докторанти (6 месеца), като крайният срок за кандидатстване за 2025/2026 г. е 6 декември, 2024 г. Повече информация за необходимите документи и срокове за кандидатстване е достъпна на сайта на Комисия „Фулбрайт“. Програмата предлага пълно финансиране, самолетни билети, визи и здравни застраховки. Листовката за конкурса за български граждани можете да видите тук. Описание на конкурса за учени може да се намери тук, а информация за конкурса за докторанти може да се намери тук.

На срещата са поканени да присъстват студенти, докторанти, преподаватели и представители на неправителствения сектор, които имат интерес към програмата, на които ще бъде предоставена възможност за консултация по процеса на кандидатстване за финансиране.

08 окт 2024



Подобни