Икономически университет – Варна

Изложба "Златни страници - нормативни актове и юридическа литература от фонда на ИУ – Варна"

В седмицата на правото 12-16 април 2021 г., катедра „Правни науки“ съвместно с Библиотеката на ИУ – Варна организират изложба „Златни страници - нормативни актове и юридическа литература от фонда на ИУ – Варна“. Тя е разположена в читалнята на университетската библиотека. Чрез виртуална разходка също ще имате възможност да се запознаете с нормативни документи от различни етапи на развитие на държавата и националното законодателство, както и ценни теоретични разработки на утвърдени правници и класици на научната юридическа литература. Присъствието им във фонда на библиотеката е гордост, както и рядка и ценна възможност всеки един да се докосне до непреходната история на държавата и правото, на правната доктрина. Клипът от виртуалната разходка и представяне на изложбата ще бъде достъпен  на 16 април - Деня на Българската Конститиция и юриста на сайта на ИУ – Варна (страниците на библиотеката и на катедра „Правни науки“).

Нека да станем част от магията на времето, като съхранявайки историята и нейните златни страници, продължим традициите занапред, оставяйки частица от себе си в надеждата за едно по-успешно утре.

В рамките на традиционната за катедра „Правни науки“ седмица на правото организираме и дарителска акция под надслов „Малка юридическа библиотека“, предназначена за фонда с юридическа литература на ИУ – Варна, към която могат да се включат настоящи и бивши преподаватели, практукуващи юристи, съпричастни към каузите на образованието и правната култура, възпитаници на ИУ – Варна. Нека с жеста на дарението си направим своята малка крачка към моста, който свързава миналото, настоящето и бъдещето на университета и правното образование - златната брънка от веригата на споделянето и продължаването на традициите на предците ни.

Книгите могат да се предоставят от дарителите в периода 12-16 април 2021 г. в Заемна служба на библиотеката.

12 апр 2021



Подобни