Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна посреща входящите студенти по програма "Еразъм+" за зимния семестър на академичната 2023/2024 година

Близо 40 студенти от над 15 държави в и извън Европейския съюз ще прекарат този зимен семестър по програма "Еразъм+" в Икономически университет – Варна. Най-силно присъствие на студенти, избрали ИУ – Варна се отчита от Германия, Испания, Белгия, Италия и Франция.

Отдел „Международно сътрудничество“ организира Welcome days за новодошлите студенти. В рамките на два информационни (адаптационни) дни те ще имат възможност да разгледат сградата на университета и да се запознаят с историята на висшето училище. Също така ще се проведат индивидуални срещи с представител на отдела, отговорен за входящата мобилност. „Международно сътрудничество“ организира и специална българска вечер за тях. По време на събитието ще бъдат представени типични български обичаи, ритуали и практики и фолклорна програма. В допълнение ще има и интерактивни забавления, чрез които ще се научат интересни факти за България. Целта на това събитие е да приветства чуждестранните студенти и да ги приобщи към една сплотена студентска общност.

14 сеп 2023



Подобни