Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна подкрепя информационната кампания на Фондация "Карин дом" за хората със Синдром на Даун

Студентският съвет при Икономически университет – Варна се включи в информационната кампания на Фондация "Карин дом" за Международния ден на хората със Синдром на Даун. Тя е с цел да се повиши осведомеността сред младите хора. 

Всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да го направи, като се запознае повече с Даун симдрома. Потърсете информация в рекламните материали, които се намират в офиса на Студентския съвет или може да научите подробности в сайта и социалните медии на Карин дом. 

Какво е Даун синдром? 

Накратко той е резултат от патологично клетъчно разделяне, включващо 21-ва хромозома. Тези аномалии в клетъчното деление стават причина за наличието на допълнителна част от 21-ва хромозома или цяла допълнителна 21-ва хромозома.

За пръв път 21-ви март е отбелязан като Международния ден на хората със Синдром на Даун през 2006 г., а в България от 2009 г.
С децата със синдром на Даун светът е по-пъстроцветен, различен и слънчев!
Подкрепата на семействата може да започне още преди раждането, а работата с децата със Синдром на Даун – от самото раждане чрез различни програми за ранна детска интервенция.
На 21 март в знак на съпричастност сложете шарени чорапи!
Приемете ги! Те дават много любов и слънчево настроение! А когато едно дете расте сред любов и приятели, то постига още повече. Да постигнат повече зависи от всички нас! 

Вижте видеото с едно от слънчевите ни деца - Микаела, която е вече ученичка и може много!

20 мар 2023



Подобни