Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна и БТА подновиха сътрудничеството си с безсрочен договор

Икономически университет – Варна и Българската телеграфна агенция (БТА) подновиха сътрудничеството си с безсрочен договор. Подписите си под документа поставиха ректорът проф. д-р Евгени Станимиров и генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

Г-н Вълчев припомни, че сътрудничеството на БТА с Икономически университет – Варна, който е един от водещите у нас в своята сфера, започна преди две години. Той уточни, че с подписването на новия договор партньорството ще се развива в три посоки. Всяка седмица БТА ще получава от висшето училище информация за неговата дейност с уредени авторски права за разпространението им. По този начин българите, и най-вече младите хора, ще бъдат информирани какви са възможностите да получават в родината си знание, а чрез емисията на агенцията на английски език чужденците ще могат да научат как могат да получат европейска диплома за висше образование срещу по-ниска цена и в по-приятелска социална среда. Освен това БТА ще даде възможност за стажове на студенти от ИУ – Варна в кореспондентското си бюро във Варна, което през последните две години се разраства. „В момента търсим най-подходящия кореспондент, който да работи в областта на икономиката и разчитаме, че през тази година ще го намерим сред студентите на Икономическия университет“ – посочи Кирил Вълчев.

Ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров благодари за доверието към университета и подчерта, че партньорството през последните две години е показало, че то е оправдано. Според него добрите примери трябва да достигат до повече хора в страната, а БТА е транслатор на новините, каквито са – безпристрастен и с имената на компаниите и хората, които са допринесли да се случват позитивни неща. Станимиров допълни, че университетът ще произвежда още повече добри новини, за да бъдат те видими за всички българи и да стимулират младите хора не само у нас, а и в чужбина. „Много деструктивно е да отричаме и обвиняваме, трябва да можем да поемаме отговорност, да се водим от добрия пример и да се стараем да бъдем такъв“ – каза ректорът на ИУ – Варна.

След подписването на новия безсрочен договор Кирил Вълчев връчи на проф. Станимиров медал и специално валидирана юбилейна пощенска марка, посветени на 125-годишнината на Българската телеграфна агенция.

28 сеп 2023



Подобни