Икономически университет – Варна

"Еразъм+" практика в Германия

Немската фирма PC Verwaltungs GmbH, кани студенти от ИУ – Варна и Колежа по туризъм да осъществят “Еразъм+” практика в тяхната организация през 2023 г. Компания е една от водещите в Германия в областта на гастрономията, като Polster Catering GmbH или GCS Event GmbH и управлява различни дружества в същата област.

Основните компетенции на тези компании са свързани с организирането на големи събития с над 100 000 посетители в цялата страна, по- специално федерални и щатски градински изложения, спортни събития, кетъринг на панаири, както и ексклузивни гала събития. В компетенциите на компаниите влизат и грижата за различни спортни центрове и културни институции в Саксония, Тюрингия и Бранденбург.

Организацията търси студенти, които могат да се присъединят към тях на различни позиции в сферата на кетъринга:

  • Готвач

  • Помощник в кухнята

  • Ресторант мениджър

  • Сервитьор и помощник сервитьор

  • Продавач

  • Логист/доставчик

За по-добри условия на студентите компания предлага безплатно настаняване, поемане на разходите до Германия и заплащане в размер на 1850 евро.

Практиката по програмата има за цел да обогати знанията на студентите, езиковите компетентности и предоставя шанс за работа в мултикултурна среда, като по този начин студентите придобиват опита който им е нужен за бъдещата професионална реализация.

Срокът за провеждане на стажа е от 2 до 12 месеца, като студентите получават и "Еразъм+" грант в размер на 750 евро на месец.

За повече информация:
отдел “Международно сътрудничество”, ет. 1, стая 123в
тел.: 0882164662
email: int_relations@ue-varna.bg

07 дек 2022



Подобни