Икономически университет – Варна

Докторанти от ИУ – Варна впечатляват международно жури със своите "зелени" идеи

Докторантите, участващи в конкурса за разработване на природосъобразен и устойчив проект, представиха своите идеи пред международно жури в Белград миналата седмица.

Петима докторанти от Икономически университет – Варна се разделиха в два екипа, за да развият своите иновативни идеи за постигане на по устойчива и екосъобразна среда в Университета.

Росалина Русева и Христина Георгиева впечатлиха журито със своя проект за затваряне на кръга на рециклиране и завоюваха първото място, за което ще им бъде отпуснат грант по програма „Еразъм+“, с който да финансират реализацията на проекта. ИУ – Варна присъди още и специална награда на втория екип, състоящ се от Галина Йорданова, Косьо Владимиров и Евгени Райчев, за тяхната „зелена” идея за пречистване  и алкализиране на водата в ИУ-Варна.

Конкурсът, организиран от Икономически университет – Варна, съвместно с Факултета по бизнес икономика и предприемачество в Белград, Сърбия, е в съответствие с ключови приоритети на Европейския съюз и програмата „Еразъм+“, свързани с постигането на устойчивост и справяне с климатичните промени, и в частност с управлението на природни ресурси и намаляване използването на енергия и производството на отпадъци.

Идеите на докторантите ще подпомогнат превръщането на Университета в една по-устойчива и приобщаваща среда.

На специално организирана среща ИУ-Варна представи възможностите за мобилност по програма „Еразъм+“ пред студенти и персонал от Факултета по бизнес икономика и предприемачество в Белград.

18 мар 2022



Подобни