Икономически университет – Варна

Делегация на Икономически университет – Варна взе участие в юбилейното издание на „Национални летни студентски игри“

Икономически университет – Варна излъчи делегация от свои студенти и представители на Студентски съвет към Икономически университет – Варна, които участваха в тазгодишното 20-то юбилейно издание на Летен университет – Китен '22, което се проведе в периода от 04 до 10 септември 2022 г.

В него взеха участие над 500 студенти от 26 висши училища в страната. 

"Летен университет" представлява проект на Национално представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри" през 2002 година.  

Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности. 

Делегацията на Икономически университет – Варна се представи успешно в 5 различни спортни дисциплини в направление жени и мъже, като извоюва 3 победи. 

Наши представители взеха активно участие във всички 6 лекционни събития, както и изпълниха брилянтно една от поставените им задачи от представителите на Национален младежки форум – Райчо Райчев и Тихомира Танева, от лекцията на тема „Практическа сесия за множествена интелигентност, личност, развитие и себепознаие“, която засягаше пространствено - визуална интелигентност. 

Всички участници имаха честта да се срещнат с продуцента на българския игрален филм ,,Петя на моята Петя" – Николай Урумов, който присъстваше и на откритата прожекция на филма. Чудесно допълнение към културно-масовата програма беше и актьорът Николай Станоев, който представи своето стендъп комеди шоу ,,Ники Говори за музика". 

13 сеп 2022



Подобни