Икономически университет – Варна

8 декември - празник на студентите

Скъпи студенти,

От името на академичното ръководство на Икономически университет – Варна и лично от свое име Ви поздравявам по случай студентския празник 8 декември!

Вие, скъпи млади хора, сте избрани да растете и да се учите в интересно време. Последните години ни ориентираха, че неизвестните, пред които сме изправени, са изключително много. Вие ще трябва да участвате в изработването на параметрите на бъдещия модерен спектакъл, в който част от основните роли ще се играят от информационните технологии и изкуствения интелект. На Вас се пада честта собственоръчно да пишете елементи от неговия сценарий – всеки според силите и възможностите си. Защото развитието на висок изкуствен интелект може да се случи само на базата на висок естествен интелект, а Вие ще бъдете актьорите в сценария и от Вас зависи какви роли ще изпълнявате.

Вие сте в чудесна възраст и в уникална позиция. Отворете сетивата си за нови възможности! Проправяйте нови пътища, по които никой преди Вас не е минавал! Това време Ви отреди да сте още по-знаещи и можещи, още по-предприемчиви, още по-вярващи в доброто, което ни е нужно днес, за да успеем утре.

И все пак – в този празничен ден не забравяйте началото на студентския химн: „Gaudeamus igitur, Juvenes dum sumus.“!

Веселете се, докато сте млади, бъдете здрави и празнувайте!

проф. д-р Евгени Станимиров
ректор на Икономически университет – Варна

Академичното ръководство на Икономически университет – Варна
О Б Я В Я В А
със Заповед № РД 14-254 / 01.12.2023 г.
8 декември 2023 г. за неучебен ден

06 дек 2023



Подобни