Икономически университет – Варна

8327

В дните на спортната активност в Икономически университет – Варна се състоя и мини футболна среща, в която взеха участие смесени отбори от преподаватели и студенти. Двубоят имаше за цел чрез спортния диалог да се постигне двупосочно обогатяване на участниците, което да им помогне да израстват заедно по пътя на науката и спорта.

Срещата се състоя на 24.10.2018 г. в Gatsby Mini Football Complex. Главен съдия на срещата бе доц. д-р Радан Мирянов (преподавател в катедра Статистика и приложна математика, главен инструктор на съдийската комисия към Български Футболен Съюз и неин член – като представител на Североизточна България). Отборите бяха облечени в екипи на двата най-популярни отбора на нашия град – зелено-бели (Черно море) и сини (Спартак – Варна).

От страна на преподавателите взеха участие:

  • доц. д-р Добрин Добрев, ръководител катедра „Управление и администрация“
  • ст. пр. д-р Димитър Димитров, преподавател в катедра „Физическо възпитание и спорт“ и „Икономика и организация на туризма“
  • гл. ас. д-р Иво Костов, преподавател в катедра “Икономика и управление на строителството“
  • гл. ас. д-р Бонимир П. Пенчев, преподавател в катедра „Информатика“
  • гл. ас. д-р Влади Куршумов, преподавател в катедра „Индустриален бизнес“
  • ас. Галин Марков, преподавател в катедра „Счетоводна отчетност“

От страна на студентите участие взеха:

  • състезатели от представителния отбор по мини футбол
  • състезатели от групата по спортно усъвършенстване – мини футбол
  • състезатели от отбор "Тангра", които спечелиха вътрешния турнир по мини футбол

Срещата завърши при резултат 8:1 за "зелено-белите", което накара загубилият отбор да поиска реванш като той беше уговорен да се проведе през пролетта на 2019 г.

В организацията на мероприятието взеха участие гл. ас. д-р Иво Костов, който отговаряше за отбора на преподавателите, екипът на MFL Varna, в лицето на ст. пр. д-р Димитър Димитров-Херо (Председател на дисциплинарната комисия на Мини футбол Зона Варна), Николай Хаджиев (мениджър на Hadzhiev Sport Management ltd.), Владимира Пилева (докторант в катедра Икономика и организация на туризма, фотограф към MFL - Varna) и Николай Сурдов (завършил магистър Специалност "Туризъм", ИУ-Варна, делегат, видео оператор към Mini Football News, МФЛ Варна).

Екипът на МФЛ Варна безвъзмездно отрази събитието като изрази своята привързаност и подкрепа към нашата образователна институция.

Снимков и видео материал от срещата можете да разгледате тук:
https://photos.google.com/…/AF1QipP8rtNJu_RAcsDru2wNPBTuUHl…