Група 1: Дейности за управление на проекта
-
Дейност 1: Избор на членове на екипа.
-
Дейност 2: Изготвяне на детайлен план за работа и характеристики на длъжностите в екипа по проекта.
-
Дейност 3: Седмични заседания на екипа на проекта.
-
Дейност 4: Изготвяне на междинни и окончателен отчет.
Група 2: Дейности по информираност и публичност
-
Дейност 1: Избор на рекламна агенция.
-
Дейност 2: Публикации.
-
Дейност 3: Покана – публикация във вестник “Занаятчийска дума“.
-
Дейност 4: Отпечатване на брошури, формат А4.
-
Дейност 5: Пресконференция за приключването на проекта.
Група 3: Дейности за организиране и провеждане на практика по занаят “готварство и ресторантьорство” в занаятчийските предприятия, членове на РЗК – Варна
-
Дейност 1: Изготвяне на списък със занаятчийски предприятия и наставници.
-
Дейност 2: Определяне на преподавателите от Колеж по туризъм – Варна, които ще наблюдават практическото обучение.
-
Дейност 3: Съгласуване и актуализиране на работната програма и графика за провеждане на практическото обучение.
-
Дейност 4: Разпределяне на студентите в ЗП.
-
Дейност 5: Провеждане на подготвящо обучение.
-
Дейност 6: Провеждане на практическото обучение.
-
Дейност 7: Организиране на семинар за презентиране на най-новите тенденции в областта на готварство и ресторантьорство и кулинарна изложба.
-
Дейност 8: Провеждане на изпит за признаване на калфенска степен по занаят “готварство и ресторантьорство”.
-
Дейност 9: Тържествено връчване на калфенските свидетелства по занаят “готварство и ресторантьорство”.