Икономически университет – Варна

Възпитаници на Икономически университет – Варна от Куба посещават своята Алма-матер 40 години по-късно

Възпитаници на Икономически университет – Варна от Куба посетиха университета 40 години след своето дипломиране. Женената двойка Орландо Браво и Олга Кастеланос се завърнаха в своята Алма-матер и използваха възможността да споделят скъпи спомени от университетските си години.

Завършили Катедра "Туризъм" през 1984г., Олга и Орландо впоследствие се завръщат в Куба. През цялата си кариера те са били заети в сферата на туризма и двамата признават, че знанията и уменията, които са придобили по време на обучението си в ИУ – Варна, винаги са им помагали в живота.

Възпитаниците на ИУ – Варна се срещнаха с доц. д-р Радан Мирянов, заместник-ректор по интернационализацията, и Евгени Райчев, ръководител на отдел "Международно сътрудничество". Посещението на двамата в университета беше изключително емоционално за тях, тъй като имаха възможност да поседят в една от лекционните зали, спомняйки си за студентските си години.

По време на посещението си, международните гости говориха на български език и споделиха впечатленията си от иновациите, настъпили в ИУ – Варна през годините. Те се запознаха с работата на отдел "Международно сътрудничество", център "Кариери, предприемачество и маркетинг" и библиотеката на университета, като отбелязаха, че Икономически университет – Варна винаги е бил една от водещите образователни институции, осигурявайки атрактивни възможности за кариерно развитие.

31 май 2023



Подобни