Икономически университет – Варна

Успешно осъществена мобилност в Полша

Икономически университет – Варна затвърди своите партньорства в Европа с мобилност по програма „Еразъм+“ в Полша миналата седмица.

Посещението на ръководителя на отдел „Международно сътрудничество“ Евгени Райчев в Полша беше по покана на Висшето училище по банково дело във Вроцлав, което е дългогодишен партньор на ИУ – Варна.

По време на мобилността, Евгени Райчев се срещна с директора на Центъра за международно сътрудничество на Висшето училище Ярослав Томашевски и заместник-ректора Барбара Шепаник, за да обсъдят съвместни инциативи за сътрудничество между двете висши учебни институции.

С помощта на колегите от Центъра за международно сътрудничество на Висшето училище по банково дело беше постигната договореност за партньорство на ИУ – Варна с редица други университети от Франция, Белгия, Нидерландия, Казахстан, Грузия и Украйна, чиито представители гостуваха на Висшето училище по същото време.

Ръководителят на отдел „Международно сътрудничество“ на ИУ – Варна се срещна още с проф. д-р Мариан Нога, настоящ професор по икономика във Висшето училище и бивш съветник на Доналд Туск, председател на Европейския съвет в периода 2014-2019 г.

Освен по програма „Еразъм+“, Висшето училище по банково дело във Вроцлав е партньор на ИУ-Варна и по проектно предложение в сферата на медиацията.

26 май 2022



Подобни