Икономически университет – Варна

Университет за гимназисти - част от Jolly’s Academy с подкрепата на варненските висши училища

Проектът „Университет за гимназисти“ - част от Jolly’s Academy на "Джолис Клас" ООД с подкрепата на варненските висши училища, е безплатен и предназначен специално за ученици от 10, 11 и 12 клас, като предоставя един свеж и различен подход към бъдещите кандидат-студенти в избора им на предпочитан университет. Програмата „Университет за гимназисти“ ще предостави на гимназистите възможност за безплатно включване в концентрирани блокове до 8 пъти в рамките на 10 учебни месеца, разделени в две части по време на зимния и летен семестър, в различните варненски университети.

Такива занятия ще предложат на учениците възможност да се запознаят по-добре с академичната среда и да имат представа какво представлява университетското образование, като по този начин биха усетили богатството от различни академични и социални възможности, чрез които студентите се образоват и развиват в различни области на знание и умения.

Програма:

10:30 – 11 ч. - Събиране в двора на Икономически университет – Варна и подписване в списъка за присъствие.

11 – 12 ч. - Обиколка на университета – учениците ще видят всяко интересно и важно кътче в сградата и лекторите ще обяснят историята на висшето училище, новите хъбове и академични кабинети, ще посетим библиотеката, читалнята и други важни за всеки студент места.

12 – 12:30 ч. - Кафе пауза и обяд –  тъй като е почивен ден, столът няма да работи, но кафетерията ще отвори специално  и ще има топли закуски и напитки.

12:45 – 13:30 ч. – Лекция по предприемачество 

13:30 – 13:45 – Почивка

13:45 – 14:30 – Казус, дискусия, нетуъркинг

14:30 – 15 ч. – Закриване на учебния ден – момент за събиране на обратна връзка и време за задаване на въпроси от страна на учениците относно академичните и кариерни възможности за развитие.

Цели на събитието:
  • Информиране и насърчаване на интереса към университетското образование;
  • Укрепване на академичните умения;
  • Осъществяване на академичен и културен обмен;
Теми и активности,  включени в занятията:
  • Участие в пробни лекции;
  • Обиколка на университетския кампус;
  • Работилници и семинари;
  • Съвети за прием в университета;
  • Представяне на студентския живот.

09 окт 2023Подобни