Икономически университет – Варна

Участие на Икономически университет – Варна в престижното международно образователно изложение IEFT 2023 в Турция

В периода от 10.11.2023 г. до 16.11.2023 г. се проведе 42ро издание на Международното образователно изложение IEFT (International Education Fairs of Turkey).

Събитието протече в 5 дни при огромен интерес както от страна на участващите институции, така и от страна на регистрираните посетители. Изложението се проведе в трите най-големи турски града Истанбул, Анкара и Измир. Тазгодишното издание стартира с 1 ден в азиатската част на Истанбул, последвано от 2 дни в европейската част на мегаполиса. Анкара и Измир бяха следващите два града, в които заинтересовани лица имаха възможност да се срещнат лично с представители на образователните институции.

Над 300 университета, колежа, езикови и летни училища от 30 страни представиха своите образователни продукти и услуги. Рекорден брой бе отчетен и по отношение на регистрираните посетители (над 65 000), главно ученици и студенти.

Икономически университет – Варна бе представен от г-жа Славена Цонева, ръководител отдел „Международно сътрудничество“ и г-жа Селвет Ниязиева, организатор дейности на чуждестранни студенти в отдел „Международно сътрудничество“ и х. ас. в катедра „Маркетинг“.

По време на престижното събитие много млади хора, заинтересовани от възможността да следват в България се спряха на щанда на Икономически университет – Варна. Интерес бе отчетен както към бакалавърските, така и към магистърските програми на ИУ – Варна, както и създадените възможности за съвместни дипломи (двойна и четворна) с международните партньорски висши училища на ИУ – Варна.

24 ное 2023



Подобни