Икономически университет – Варна

Студенти от Икономически университет – Варна са победители в тазгодишното състезание CFA Institute Research Challenge

На 23 февруари 2024 г. в гр. София се проведе ежегодното национално студентско състезание на Института на лицензираните финансови анализатори CFA Institute "CFA Institute Research Challenge". Тази година то бе спечелено от студенти на Икономически университет - Варна! Така бе повторен успехът от 2019 г., когато отбор от трима възпитаници на катедра "Финанси" триумфира в надпреварата.

Отборът, постигнал впечатляващия успех, е в състав:

  • Василена Йорданова, специалност "Финанси", четвърти курс;
  • Жак Семизов, специалност "Счетоводство и одит", четвърти курс;
  • Калин Петров, специалност "Финанси", четвърти курс;
  • Михаил Михайлов, специалност "Финанси", четвърти курс.

Студентите имаха за задача в рамките на три месеца да изготвят писмен доклад с финансова оценка на българска фармацевтична компания. В деня на събитието отборът на ИУ – Варна демонстрира своя талант и упорит труд и впечатли журито с презентацията си. Така напълно заслужено той успя да пребори конкуренцията в лицето на Американски университет - Благоевград, Софийски университет и Варненски свободен университет "Черноризец Храбър".

Отборът имаше подкрепата на двама професионалисти: академичен ментор - гл. ас. д-р Красимира Найденова от катедра "Финанси" и ментор от практиката – Татяна Пунчева, CFA.

Следващото предизвикателство пред студентите е през м. март. Тогава те ще представят България на субрегионалния финал на състезанието, в който ще вземат участие националните шампиони на страните от Източна Европа.

26 фев 2024



Подобни