Икономически университет – Варна

Startup Ventures Varna в Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна беше домакин и организационен партньор на Startup Ventures Varna – едно състезание по предприемачество, което се проведе от 15 до 17 ноември 2019 г. В рамките на три дни то даде възможност на участниците да развият своята бизнес идея с помощта на ментори, да се обогатят  личностно и професионално,  да се запознаят с опитни хора във всички сфери (ментори и жури). При откриването на събитието те бяха поздравени от ректора проф. д-р Евгени Станимиров, който сподели с тях свой интересен опит и насочих вниманието на младите хора към някои базови предпоставки за изграждане на стойностна и продаваема предприемаческа идея.

Мисията на Startup Ventures Varna е да вдъхновява, обучава и да дава възможност на хора, отбори и общности да се докоснат до започването на собствен високотехнологичен бизнес. 122-ма участници и 31 ментори доказаха, че е възможно да създаваш бизнес от нула. След 72 часа безсъние и усилена работа от напълно непознати те извървяха пътя до приятелството и от "хлапета" до предприемачи, а усилията им се превърнаха в успех.

Не всички стигнаха до финала, но 5-членното жури имаше тежката задача да избере победителя от 18 отбора-финалисти.

Първо място спечелиха BLUTEETH. Второто заеха Reservator.bg – резервиране на места в заведения, чрез добавена реалност. Трети отбор е BioCetka. Те получиха парични и други атрактивни награди от спонсорите на събитието.

19 ное 2019



Подобни