Икономически университет – Варна

Среща между почетния консул на Италия във Варна и служителите в отдел "Международно сътрудничество" към Икономически университет – Варна

На 3 август 2023 г. почетния консул на Република Италия във Варна г-н Антонио Таркуинио и съветникът по културната дейност към Почетното консулство на Италия г-н Димитър Стойнов проведоха среща със служителите на отдел „Международно сътрудничество“ в Икономически университет – Варна.

По време на разговорите бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи, в които да участват студентите на Икономически университет – Варна. Една от идеите е да бъде прожектиран научно-документалния филм „Там, където се ражда Италия“ (“Ove Italia nacque”), който е създаден под егидата на Камарата на сената на италианския парламент. След края на прожекцията се предвижда дискусия, на която да се обсъдят основните акценти във филма.

По време на срещата г-н Таркуинио припомни, че при посещението си във Варна, покойната вече правнучка на Джузепе Гарибалди Анита Гарибалди се срещна с академичната общност и жителите на града в аулата на Икономически университет – Варна.

04 авг 2023



Подобни