Икономически университет – Варна

Публична лекция "Приложението на изкуствения интелект в икономиката и финансите: machine learning, networks and portfolio management"

Катедра „Икономика и управление на търговията и услугите“ и студентски клуб „Търговия“ в Икономически университет – Варна организират публична лекция на д-р Георги Константинов на тема „Приложението на изкуствения интелект в икономиката и финансите: machine learning, networks and portfolio management“, която ще се проведе на 19 октомври 2021 г. от 13.30 ч. в зала 1 на ИУ – Варна.

Желаещите могат да участват като посетят виртуалната стая   https://meet.google.com/cao-mqjo-hym, която ще бъде активна от 13.15 ч.

Георги Константинов завършва II-ра Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна. Придобива бакалавърска и магистърска степен, и  защитава докторска дисертация във Виенския икономически университет, Австрия (Vienna University of Economics and Business Administration, WU Wien). Отговаря за управлението на портфейли с облигации и валути в германската компания за управление на активи LBBW Asset and Wealth Management, както и за развитието на квантитативни модели за управление на портфейлите. Д-р Георги Константинов има редица публикации в някои от най-престижните финансови журнали. Член е на бордовете на Journal of Portfolio Management, на Journal of Alternative Investments и на International Journal of Bonds and Derivatives. Професионалните му интереси са свързани с управление на активи, управление на риска, алтернативни инвестиции, както и приложението на изкуствен интелект във финансите и икономиката като: мрежи, blockchain, machine learning и анализ на данни със статистически алгоритми.

15 окт 2021



Подобни