Икономически университет – Варна

Проведена мобилност по програма "Еразъм+" в държавния университет "Ярмук" в град Ирбид, Йордания

През първата седмица на юни 2019 г. осъществих преподавателска мобилност в държавния университет „Ярмук“ в град Ирбид, Йордания, което е първа стъпка от осъществяването на договор с ИУ – Варна в рамките на програма „Еразъм +”. Университетът е създаден през 1976 г. - сравнително ново, но вече утвърдено висше учебно заведение; втори по големина в арабската страна с 15 факултета, в които се обучават около 35 000 студенти  в бакалавърски, магистърски и докторски програми. „Ярмук“ разполага с обширни кампуси с добре оборудвани аудитории и кабинети, издава няколко научни списания в сътрудничество с йорданското министерство на образованието и научните изследвания, има собствено радио с денонощни излъчвания, също и вестник.

Като гост-преподавател от неголям европейски университет с икономическа насоченост, за мен представляваше интерес да разгледам Факултета по изкуствата на „Ярмук“ с постоянни изложби от творби на студенти. Факултетът разполага и с концертна зала.

Колегите-домакини проявиха интерес към подготвената от мен тема (“Awareness of cross-cultural differences as a significant ground for successful modern tourism”) и бяха любопитни да научат за България като европейска страна, както и подробности за Икономически  университет – Варна.

Ст. пр. Юлияна Тодорова

20 сеп 2019



Подобни