Икономически университет – Варна

Посещение на ТД на НАП Варна от студенти специалност "Счетоводство и одит"

Катедра „Счетоводна отчетност“, като една от първо създадените и водещи катедри в Икономически университет – Варна, чиито академичен състав е тясно свързан с практиката, направиха изнесено обучение на студентите. На 7 април 2023 г. за първи път студенти от спец. „Счетоводство и одит“ от Икономически университет – Варна проведоха обучение в ТД на НАП Варна. Срещата е организирана, чрез съдействието на г-н Огнян Тодоров – директор на дирекция „Методология на контрола и вътрешния одит“ при Министерство на финансите и Института на вътрешните одитори (ИВОБ) в България. Студентите имаха възможността лично да се запознаят с организацията по управлението на рисковете в НАП, контролните механизми, които осъществява Агенцията върху данъчно задължените лица, а г-жа Властиана Николова - директор на ТД на НАП Варна представи пред студентите възможностите за стаж и кариерно развитие в институцията.

В началото на лекцията, г-н Огнян Тодоров - директор дирекция "Методология на контрола и вътрешен одит“ в МФ отбеляза, че е важно за студентите по достъпен начин да се запознаят с функциите на НАП и да получат практически знания за данъчната и осигурителна система в България. Една от целите на обучението беше участниците да придобият практически опит и знания в областта на управлението на риска. Директорът на териториалната дирекция на приходната агенция в морската столица Властиана Николова разясни на студентите как НАП прилага "Модел за управление на риска от неспазване на данъчно-осигурителното законодателство“ като основен инструмент.

Академичният състав на катедра „Счетоводна отчетност“ приема изнесеното обучение като ново съвременно предизвикателство, което може да се превърне и като традиция при обучението на студентите от спец. „Счетоводство и одит“ и спец. „Счетоводство и финанси“.

10 апр 2023



Подобни