Икономически университет – Варна

"Онлайн търговия. Дигитална конкурентоспособност" бе първата тема от Digital Force Week в ИУ – Варна

Започна Седмицата на дигиталното обучение „Digital Force Week“, организирана от Център "Кариери, предприемачество и маркетинг" към Икономически университет – Варна и Съюза за стопанска инициатива.

На 15.02.2021 г. лектор по първата тема „Онлайн търговия. Дигитална конкурентоспособност“ бе Никола Илчев, който се занимава с бизнес от 15 години, а в сферата на електронната търговия работи повече от 10 години. Той е основател и ръководител на eCommerce Academy – една от водещите структури, провеждащи събития и обучения за онлайн търговци в страната.

Никола Илчев има богат опит в собствени и чужди онлайн проекти, както и значително влияние в развитието на екосистемата на електронните търговци в България. Той очерта тенденциите и възможностите в онлайн търговията, разясни как да подберем продуктите, които предлагаме, какви са предизвикателствата преди да започнем и даде полезни съвети на участниците в обучението.

Събитието беше открито от ректора на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров. Той  направи препратка към своя любима мисъл: „Не казвай на своите клиенти какво правиш. Кажи им какво правиш за тях!“. „Икономически университет – Варна вече е символ на предприемачество и креативност, което ни помага да развиваме предприемаческата култура на нашите студенти и да допринасяме за екосистемата в региона и страната.“ – допълни проф. Станимиров.

В проекта "DigiTal Force Week" са обединени шест различни теми от новото време, които са сред най-актуалните и привличащи интереса на студентите към ИУ – Варна. В обучителния маратон, който ще съчетае теоретичните лекции на видни специалисти с практически уъркшопи, участниците ще могат да приложат наученото, развивайки свои собствени проекти в областите: онлайн търговия, влогинг, киберсигурност, фотография, маркетинг, личен бранд. Всеки лектор ще определи задание на своята аудитория, като участниците следва да предоставят готовия продукт в рамките на няколко дни след събитието.  

Седмицата на дигиталното обучение „Digital Force Week“ се провежда  от 15 до 19 февруари 2021 г. изцяло в онлайн среда.

Следващата тема на 16.02.2021 г. от 14:30 ч. е „Влогинг. Популярно видео съдържание.“ Лектор ще бъде актрисата и влогър Поли Недкова. Тя ще обясни как да задържим вниманието на аудиторията, как да набираме популярност със съдържанието си, как да поддържаме своята креативност и ще даде съвети за поведение пред камера.

Обучението се провежда безплатно и всички желаещи могат да се регистрират за участие.

15 фев 2021



Подобни