Икономически университет – Варна

KBC Global Services представиха лекция на тема "Ефективна борба с прането на пари" пред студенти от ИУ – Варна

На 22.11.2023 г. в зала 323 на академичната сграда на Икономически университет – Варна представители на KBC Global Services изнесоха публична лекция на тема "Ефективна борба с прането на пари". Събитието беше организирано съвместно с катедра "Финанси", в рамките на дисциплината "Превенция на финансови нарушения" с преподавателски екип доц. д-р Недялко Вълканов и гл. ас. д-р Пламен Джапаров.

Гости от KBC Global Services бяха:

  • Нела Петрова - Domain Manager AML
  • Денис Михайлов - Team Leader
  • Кристина Цанова - Team Leader
  • Десислава Георгиева - AML Investigator
  • Евелина Пашова - Team Leader
  • Десислав Николов - Compliance Investigator

Те представиха по интерактивен начин редица любопитни казуси, свързани с опити за използване на банковата система за изпиране на пари. Бяха коментирани също така прилаганите от финансовите институции механизми за предотвратяване на подобни измами. Стана ясно още, че във Варна най-голям брой служители на KBC работят именно в Anti-money laundering (AML) - отделите, а през 2024 г. се очаква екипът допълнително да се разшири, включително с нови стажанти.

След края на лекцията гостите бяха подготвили и викторина по разглежданата проблематика за студентите, а победителите в нея получиха специални подаръчни комплекти от финансовата компания.

Срещата завърши с уверение от страна на организаторите, че успешното и ползотворно сътрудничество между ИУ – Варна и KBC Global Services ще продължи и занапред.

26 ное 2023



Подобни