Икономически университет – Варна

Издателство „Наука и икономика“ на Икономически университет – Варна участва в „Алея на книгата“

Издателство „Наука и икономика“ на Икономически университет – Варна участва в „Алея на книгата“. Около 60 заглавия  научна и справочна литература, учебници и помагала за студентите, издадени през последните две години, ще бъдат изложени на шатра № 1.

Акцент в дейността на университетското издателство „Наука и икономика“ е подготовката и издаването на учебници, учебни помагала, научна и справочна литература, автореферати на докторски дисертации и други вътрешни издания. За осигуряване на процеса на обучение в Икономически университет – Варна се издават учебници и учебни помагала, съответстващи на текущите учебни планове и учебни програми. Разпространението на научни знания се осъществява чрез публикуване на монографии, студии, статии и доклади в периодичните издания Годишник на Икономически университет – Варна, списание "Известия", монографична библиотека "Проф. Цани Калянджиев" и сборници от научни конференции. Дългогодишният опит на печатната база в книгоиздаването (повече от 20 години и над 1200 издателски единици) и технологичното ниво на оборудване гарантират високо качество на редакторска работа и предпечатната подготовка, а също и стилно оформление на книги и учебници, които авторите могат да получат пакетирани на посочен от тях адрес.

Изданията на „Наука и икономика“ могат да се намерят в книжарницата в академичната сграда на ИУ – Варна и в електронната книжарница: http://bookstore.ue-varna.bg/

Най-голямото пътуващо книжно изложение у нас „Алея на книгата“ се провежда от 30 юли до 8 август 2021 г. във Варна. Над 60 от водещите български издателства и книгоразпространители ще представят хиляди книжни заглавия на пешеходната зона от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. По традиция програмата включва премиери на нови книги, срещи с автори и дискусии в Литературния кът и съпътстващи арт пространства. Достъпът до всички събития е свободен. И тази година изложението се провежда под мотото "Книгата при хората". Официалното откриване на варненската „Алея на книгата” е на 30 юли от 18:00 ч. в Литературния кът.

"Алея на книгата" е уникален формат, чието начало е поставено в морската столица през 2010 г. съвместно с Община Варна. Негов организатор е Асоциация "Българска книга". Според проучване, проведено от асоциацията през миналата година, "Алея на книгата" – Варна, е популярно събитие сред всички възрастови групи – 77% от жителите на града споделят, че знаят за изложението, като 86% от запознатите с него казват, че са го и посещавали, а 60% от тях – че са си купували и книги. Анализът на резултатите от проучването отличава Варна като град на традиционно четящи хора – 59% от анкетираните са купили поне една книга през последната година.

30 юли 2021



Подобни