Икономически университет – Варна

ИУ – Варна взе участие в най-голямото образователно изложение в Турция

В дните между 10 и 17 април 2022 г. Икономически университет – Варна взе участие в най-голямото образователно изложение в Турция, организирано от IEFT. Събитието стартира в турската столица Анкара, след което продължи в Измир и завърши в Истанбул.

Щандът на ИУ – Варна привлече интереса на над 1000 посетители, които останаха очаровани от възможностите за обучение и кариерна реализация след завършване, които университетът предлага на своите чуждестранни студенти. Представители на ИУ – Варна на изложението бяха ас. Селвет Ниязиева, преподавател в катедра „Маркетинг”, и г-н Евгени Райчев, ръководител на отдел „Международно сътрудничество”.

Изложението в Анкара бе посетено от втория секретар и аташе по образованието и културата към българското посолство в Р Турция, г-н Владимир Колев. Българският дипломат оказа подкрепа на участниците от ИУ – Варна и предложи съдействие за реализиране на редица инициативи с цел задълбочаване на партньорството между Икономически университет – Варна и висши образователни институции в Турция.

ИУ – Варна бе единственият български университет, който взе участие в изложението за висше образование в Р Турция, в което бяха представени над 65 висши училища от цял свят, сред които университети от САЩ, Канада, Малайзия, Великобритания, Франция, Германия, Малта, Швейцария, Дания и др. По време на неформалните разговори между участниците в изложението бяха договорени сътрудничества между ИУ – Варна и университета в Масачузетс, САЩ, Колеж по Туризъм, Малта и др.

27 апр 2022



Подобни