Икономически университет – Варна

ИУ – Варна участва в дигитален обучителен проект за стандартите в туризма

Икономически университет  – Варна участва в петгодишен дигитален обучителен проект за стандартите в туризма, който ще се реализира съвместно с Варненската туристическа камара и Колежа по туризъм.

Ще бъдат изработени около 200 обучителни видеа, всяко от които с продължителност 20 минути. Те ще осигурят директна визуализация по водещи световни стандарти, илюстриращи какво трябва да се прави, за да може туристите да получат качествено обслужване и незабравим престой от момента на пристигането си в България до напускането на страната. Видеата ще бъдат разпространени и сред учениците в специализираните училища и така ще се повиши нивото на тези, които постъпват в университети на следващ етап. Визуализацията на стандартите ще стане възможна благодарение на изграждането на голяма общност от водещи петзвездни хотели с най-доброто качество. Тази идея доразвива логиката на т.нар. „процедури“ в системите за управление на качеството, но форматът е съобразен с изискванията на младото поколение.

В реализацията на проекта ще участва екип на Център „Кариери, предприемачество и маркетинг” в ИУ – Варна. Процесът на дигитализация поставя нови изисквания както за обучението на младите хора, така и за непрекъснато развитие на уменията на работещите. „В момента не се отчита фактът, че има смяна на поколенията и младите хора се нуждаят от друг тип обучение и поднасяне на информацията.“ – споделя Илин Димитров, директор на Център „Кариери, предприемачество и маркетинг” в ИУ – Варна и председател на Варненската туристическа камара, който прогнозира огромна добавена стойност от проекта през следващото десетилетие. 

Обучението за стандартите в туризма е част от по-голям проект за изграждане на мултимедийно студио в ИУ – Варна, в което експерти от бизнеса и преподаватели ще споделят своя опит. Ще има и възможност в предавания в реално време, излъчвани в университетския Youtube канал „Кариерна академия“, да се задават въпроси от участващите.

03 фев 2021Подобни