Икономически университет – Варна

ИУ – Варна подписа четиристранен меморандум за сътрудничество в областта на туризма

Четиристранен меморандум за сътрудничество в областта на туризма бе подписан по време Антикризисния седми годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм във Велинград. Подписи върху документа положиха представителите на Икономически университет – Варна, Медицински университет – Варна, Български съюз по балнеология и СПА туризъм, както и фондация „Джуниър Ачийвмънт България“.

 „От 40 години съм в туризма и няма да сбъркам, ако кажа, че през последните близо 10 години Българският съюз по балнеология и СПА туризъм е най-добре работещата и най-ефективната организация в областта на туризма в страната. Това, което те постигнаха, основно през последните години по отношение на немския пазар, е изключително признание за това, което ние претендираме да бъдем като дестинация за здравен туризъм.“, заяви проф. Стоян Маринов – декан на Факултет „Управление“ в Икономически университет – Варна.

„Капиталът – човешки ресурс, много ни липсва, както в здравеопозването, така и в туризма. Реализираме меморандума, за да започнем обучение, което да бъде интензивно и целенасочено. Ще започнем с тези, които ще работят с туристи, които очакваме да дойдат по направления на немските здравни каси“, заяви проф. Тодорка Костадинова – директор на дирекция „Международно сътрудничество, акредитация и качество“ на варненския Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – партньор на БУБСПА от първото издание на конгреса.

„Сега настъпва ерата на предприемачеството, ерата на партньорствата, без които няма да се случват нещата, а за да има иновация, тя обикновенно ще бъде в пресечната точка между различни сектори и индустрии. Надяваме се догодина да представим иновативни предложения от страна на съществуващи компании, както и нови решения от страна на студенти или докторанти от съответните учебни заведения“, заявиха от фондация „Джуниър Ачийвмънт България“.

 

03 сеп 2020



Подобни