Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна разширява партньорската си мрежа с университети от Европа

През месец юли 2021 г. ръководителят на отдел „Международно сътрудничество“ Евгени Райчев участва в Международна седмица на персонала в град Ферол, Испания. Седмицата бе организирана от Индустриалния кампус на университета Коруня, който за пръв път организира подобно събитие. Участниците в седмицата бяха представители от Испания, Италия, Чехия, Словения, Румъния и др.

По време на форума бяха представени успешни модели за реализиране на студентска мобилност с цел практика в местни и чуждестранни предприятия, както и форми за реализиране на мобилности с цел обучение. Събитието бе отразено и в местната преса. Програмата включваше разговори с представители на университета домакин и обсъждане на съвместни проектни инициативи по програма „Еразъм+“.

След проведени разговори ръководителите на международните отдели на ИУ – Варна и Университет Коруня бе постигнато съгласие за подписване на договор за сътрудничество по програма „Еразъм+“ между двете висши учебни институции.

По време на седмицата Райчев проведе работна среща с представители на италиански университети, в резултат на която бе постигнато съгласие за подписване на договор за сътрудничество между ИУ – Варна и Университета за чужденци в Перуджа, Италия в рамките на програма „Еразъм+“.

 

03 авг 2021Подобни