Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна посрещна гост-лектор от Кьолн, Германия

Проф. Дженс К. Перет, гост-лектор от Международното училище по мениджмънт в Кьолн, посети Икономически университет – Варна по програма „Еразъм+“ с цел преподаване. Чуждестранният гост беше тук в периода 25.09.2023 г. - 29.09.2023 г. като изнесе лекция на тема „Взаимоотношения между българската и немската икономика“ пред студенти първи курс в специалност „Международен бизнес“ (с преподаване на английски език). Също така проведе и семинар за докторанти на тема „Иконометрична методология: Кои методи работят най-добре и кога?“ .

Проф. Перет е придобил магистърска степен по бизнес математика и диплома по икономика. Получава докторска степен по икономика от Университета на Вупертал по генериране, трансфер и използване на знания в Русия. След това става професор по икономика и статистика. Съчетавайки практическите си познания с теоретичната подготовка по математиката и икономиката, той предоставя на клиентите и студентите си най-пълния поглед върху текущите проблеми и подходящите решения за тях.

Проф. Перет бе посрещнат от доц. д-р Калоян Колев от катедра „Обща икономическа теория“ и представители на отдел „Международно сътрудничество“. Гост-лекторът е за първи път в нашия университет и сподели, че е приятно изненадан от гостоприемство ни и забележителностите на града.

06 окт 2023



Подобни