Икономически университет – Варна

Голям интерес към първия за 2021 г. Ден на отворени врати за кандидат-студенти в ИУ – Варна

Виртуален Ден на отворени врати за кандидат-студенти, техните семейства и приятели се проведе на 29.01.2021 г. в Икономически университет – Варна. Към събитието, продължило близо два часа, беше проявен голям интерес от десетки зрелостници, които се срещнаха със служители и настоящи студенти. Те успяха да се докоснат до първото висше икономическо училище в България – днес модерен и иновативен университет, и да се почувстват за малко част от нашето академично семейство. За това им помогна екипът на Център „Кариери, предприемачество и маркетинг“ (ЦКМП).

Във виртуалния формат се включиха Ивелина Тодорова – сертифициран кариерен консултант в ЦКПМ и възпитаник на ИУ – Варна, Бетина Минкова – студент втори курс, специалнот МИО и служител в ЦКПМ, Момчил Танев – студент трети курс, специалност „Дигитални медии и ПР“ и служител в ЦКПМ, Катерина Йосифова – експерт „Кандидатстудентски прием“ в сектор „Учебна дейност“.

Посетилите виртуалния Ден на отворени врати ученици проявиха голям интерес към обучението в ИУ – Варна и зададоха множество въпроси. За тях беше любопитно и полезно да узнаят какви са възможностите за ранен прием в образователно-квалификационна степен „бакалавър“. За учебната 2021/22 г., който ще се проведе през март, април и май 2021 г. За него кандидат-студентите могат да подадат документи онлайн през специализираната система за кандидатстудентски прием: https://ksp.ue-varna.bg/catalog/view. Възможността за кандидатстване ще бъде отворена през март 2021 г. Кандидат-студентите, получили оценка минимум мн. добър 5.00 от кандидатстудентски изпит в ИУ – Варна, могат да се включат в предварителния прием през март, април и май. (https://ue-varna.bg/bg/p/8455/priem/bakalavar/kandidatstvane#tab_ranen-priem).

Графикът (https://ksp.ue-varna.bg/exams) с планираните онлайн кандидатстудентски изпити е публикуван в системата за кандидатстване на ИУ – Варна и е видим без регистрация. За явяване е нужно кандидат-студентите да се регистрират и да заявят своето желание за избраната от тях дата. Онлайн изпити се провеждат всяка седмица.

За зрелостниците беше интересно да надникнат в ИУ – Варна и чрез нашия клип: https://www.ue-varna.bg/bg/p/7741/za-nas, и с виртуалната разходка: https://tourmkr.com/F1JX1Zsv0p/10232611p,82.69h,87.24t, както и да разберат, че ИУ – Варна предоставя следните възможности за Вас – учениците:

• да ползват модела за обучение и спорт в дистанционна (онлайн) форма, реализиран за първи път в страната от ИУ – Варна и дирекция „Спорт“ на Община Варна. Образователната инициатива насърчава практикуването на различни видове спорт от ученици и студенти в домашни условия. Всички онлайн обучителни клипове се  намират в университетския YouTube канал: https://www.youtube.com/playlist?list=PLkg6LzZ8TJfYbA2nf54FQu45hpbzrsr2U;

• да посещават нашата „Кариерна академия“: https://www.youtube.com/channel/UCnMMaz_75Ba37xLx76aBibg;

• да ползват богатия книжен фонд в университетската библиотека, вкл. онлайн: https://www.uevarna.bg/bg/p/7803/biblioteka;

• да ползват онлайн книжарницата на ИУ – Варна: http://bookstore.ue-varna.bg/;

• да посещават събития и да се включват в различните дейности и студентски клубове по интереси;

• по атрактивни за тях теми да ги посети лектор от университета или да се организира уъркшоп;

• да бъдат консултирани по разработени от тях проекти на икономически теми.

 

01 фев 2021



Подобни