Икономически университет – Варна

Финтех общността на гости на ИУ – Варна

На 28 март 2023 г. при голям интерес се проведе среща на представители на финтех общността със студенти, преподаватели и алумни на Икономически университет – Варна. В събитието взеха участие Георги Пенев - председател на Българската финтех асоциация (БФА) и представители на четири финтех компании - членове на асоциацията: Михаел Михайлов от Iris Solutions, Павел Панайотов от Credissimo, Преслава Диманова от Paysafe и Ивайла Сантева от iCard.

В началото на срещата г-н Пенев запозна присъстващите с дейността на БФА, след което влезе в ролята на модератор на последвалата дискусия. В нея гостите представиха накратко историята на своя кариерен път, както и визията си за развитието на финтех индустрията в България. Събитието завърши с коктейл, на който студентите успяха да зададат своите въпроси към гостите и да обсъдят възможностите за реализация във финтех сектора. 

С проведената среща бе поставено началото на дългосрочно партньорство между ИУ – Варна и БФА, което съвсем скоро ще се материализира с участие на експерти в лекционни курсове по различни учебни дисциплини, имащи отношение към развитието на финтех бизнеса.

29 мар 2023



Подобни