Икономически университет – Варна

Документален филм „100 години Икономически университет – Варна с академични традиции в бъдещето“

Екип на ИУ – Варна подготвя документален филм със заглавие „100 години Икономически университет – Варна с академични традиции в бъдещето“. Той е посветен на вековния юбилей от създаването на висшето училище и се реализира по проект с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ на Община Варна в направление 2.5. „Филмово изкуство“  със съдействието на БНТ – Варна.

Проектът цели да опубличи както достойната история, така и модерното настояще на първото висше икономическо училище в България.  Сценарият на 30-минутния филм онагледява достъпно и интересно исторически факти за създаването на ИУ – Варна с ценни архивни кадри, както и знакови моменти от съвременния му живот  – учебен процес, научноизследователска работа, студентски дейности, културен и спортен календар, и др.

Официалната премиера на документалния филм  ще се състои на 1 декември 2020 г. от 17.00 ч. в зала АУЛА на Икономически университет – Варна със свободен вход, а при невъзможност събитието да се проведе с публика представянето може да се проследи с Live Streaming, като се последва официалният YouTube канал на ИУ – Варна.

Организацията и управлението на проекта се осъществява екип служители на Икономически университет  –  Варна с експертиза в различни области: Елица Виденова – ръководител на проекта, е журналист с дългогодишен телевизионен опит, експерт „Връзки с обществеността“ в ИУ – Варна;  Росица Заркова – ръководител на университетската библиотека, и Милена Комитска – експерт „Реклама“ , са експерти „Проучвания и анализи“. Координаторът на проекта Миглена Станева  е експерт „Програми и проекти“ в ИУ – Варна. Счетоводителят Галина Андреева е старши счетоводител във Финансово-счетоводния отдел.

Допълнителна информация за проекта може да намерите на страницата на сектор „Управление на проекти“ в ИУ – Варна: https://ue-varna.bg/bg/p/8661/tekushti-proekti/stoletieto-v-sto-kadara-ikonomicheski-universitet-varna-ot-1920-g/dokumentalen-film-100-godini-ikonomicheski-universitet-varna#tab_osnovni-deynosti

09 ное 2020



Подобни