Икономически университет – Варна

Чуждестранни гости посещават ИУ – Варна за Международна седмица на персонала

Отдел "Международно сътрудничество" на Икономически университет – Варна очаква повече от 50 български и чуждестранни гости да пристигнат днес за четвъртото издание на Международната седмица на персонала "Enriching Mobility Experience".

Още в 10 ч. сутринта сградата на университета ще бъде пълна с посетители от Словакия, Нидерландия, Испания, Алжир, Германия, Португалия, Гана, Йордания, Република Южна Африка, Узбекистан, Латвия, Италия, България като с най-голям брой представители са страните Турция, Румъния, Украйна и Полша.

Участниците ще дискутират възможности за осъществяване на мобилности за студенти и служители между партниращи университети, съвместни образователни програми и добри практики за подобряване на преживяванията на чуждестранните гости в приемащата институция. Те ще имат възможност да се докоснат до българските традиции, култура и история, да научат повече за ИУ – Варна и града, както и да представят институциите и държавите, които представляват.

В третия ден от седмицата онлайн ще се включат представители на Британския съвет в България и британското посолство, както и представители на американски университети от щата Пенсилвания. Очаква се един от панелистите да бъде бившия кмет на Рим, проф. Марино.

Международната седмица на персонала ще се проведе до 07 юли 2023 г. Нейната цел е да заздрави вече съществуващи партньорства, както и да предостави възможности за създаването на нови такива.

03 юли 2023



Подобни