Икономически университет – Варна

Академичното ръководство на ИУ – Варна се срещна с ръководството на НПСС

Академичното ръководство на Икономически университет – Варна на 16.07.2020 г. се срещна с ръководството на Националното представителство на студентските съвети в Република България с председател Даниел Парушев.

Студентите поставиха актуални въпроси, свързани с електронното обучение, онлайн кандидатстудентския прием, проекта на Стратегия за развитие на висшето образование през следващите 10 години, затрудненията с международния обмен по програма „Еразъм +“ в извънредната епидемична обстановка и др.

На срещата присъстваха и членове на Студентския съвет при Икономически университет – Варна с председател Гергана Кръстева.

Ректорът проф. д-р Евгени Станимиров и зам.-ректорът по учебната дейност и акредитацията доц. д-р Силвия Благоева запознаха представителите на НПСС с организацията на отдалеченото електронно обучение в ИУ – Варна, който е и сред първите висши училища в страната с изцяло дигитализиран процес за кандидатстудентски прием. В университета са създадени условия за оптимизиране на платформата за електронно обучение и има готовност от месец септември учебната година да започне както присъствено, така и отдалечено – според актуалната епидемична обстановка.

Главният секретар проф. д-р Стоян Стоянов разясни подробности относно принципите за формиране на новите, по-високи семестриални такси за платено обучение в ОКС "бакалавър" и "магистър" и държавната им регулация. Зам.-ректорът по интернационализация доц. д-р Радан Мирянов обясни как ИУ – Варна се справи в пандемичната обстановка с проблемите, възникнали при студентите по програма "Еразъм+".

Проф. д-р Евгени Станимиров увери НПСС и Студентския съвет при ИУ – Варна, че за академичното ръководство са много важни креативните идеи на младите хора и изрази удовлетворение от конструктивното сътрудничество с тях.  

16 юли 2020



Подобни