Икономически университет – Варна

Златното момиче Симона Дянкова гостува в Икономически университет – Варна

Капитанът на българския ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова гостува в Икономически университет – Варна на 31.08.2021 г. Тя се срещна с ръководството на висшето училище и сподели размисли за пътя към най-големия успех за своя спорт – първият за България златен олимпийски медал.

Симона Дянкова разгледа модерния спортен комплекс на Икономически университет – Варна, а ректорът проф. д-р Евгени Станимиров й връчи почетния знак на столетното висше училище. Тя написа в почетната книга на университета: „Смелост, търпение, ВЯРА!“.

Със смелост, търпение и вяра 6-годишната Симона е тръгнала от варненския Спортен клуб по художествена гимнастика „ЧАР-ДКС“, за да изкачи най-високото стъпало на почетната олимпийска стълбица в Токио.

„Вярата е едно от най-важните неща според мен. Ние – и петте момичета от отбора, успяхме да вярваме през всичките тези години, въпреки че пътят ни беше доста труден. Особено миналата 2020 година по време на пандемията, когато нямаше никакви състезания, ни беше много трудно да запазим мотивацията си... Но ние си пожелахме не просто медал, а златен.“ – сподели Симона Дянкова и добави, че отговорността да бъдеш възприеман като успешен е много голяма, защото много малки момиченца си пожелават да приличат на нея. „Успелите хора трябва да са добър пример за всички, защото те се оглеждат в тях.“ – е убедено златното момиче от Варна, което поведе отбора си към първото за България олимпийско злато на ансамбъла по художествена гимнастика.

 

31 авг 2021



Подобни