Икономически университет – Варна

Започна записването след първото класиране на новоприетите студенти в ОКС „бакалавър“ за учебната 2024/2025 година в Икономически университет – Варна

Започна записването след първото класиране на новоприетите студенти в ОКС „бакалавър“ за учебната 2024/2025 година в Икономически университет – Варна. Най-нетърпелива да получи студентската си книжка беше Ралица Илкова. Тя е завършила Професионалната гимназия по икономика в Шумен и е приета по първото си желание в специалност „Счетоводство и одит“, редовно обучение. И защото се записа първа, за Ралица имаше приятна изненада. Тя и родителите й се срещнаха с ректора проф. д-р Евгени Станимиров и с пом.-ректора Свилен Столаров. Проф. Станимиров й подари рекламни сувенири на университета и своята книга „Многомерна стратегия за вашия бизнес“ с автограф.

Записването на новоприетите студенти в ОКС „бакалавър“ след първо класиране ще продължи до 15 юли (включително) 2024 г. (без събота и неделя) на място в университета. Ако сте класирани по 2, 3, 4 и т. н. желание и искате да изчакате резултатите от второто класиране, задължително трябва да депозирате диплома за средно образование – оригинал, в ИУ – Варна, за да запазите мястото си и да участвате във второто класиране. Ако сте приети, но в определените срокове не се запишете за студент или не потвърдите желанието си да се обучавате в университета, губите правото си за по-нататъшно участие в етапите на класиране. Неприетите на първо класиране кандидати участват във второто класиране автоматично, без да е необходимо да заявяват това. Резултатите от второто класиране ще излязат на 16 юли, а записването е на 17 и 18 юли.

Повече информация ще намерите в сайта на университета: https://ue-varna.bg/bg/p/8573

10 юли 2024



Подобни