Икономически университет – Варна

Уъркшоп за студенти по управление на хората в организациите в рамките на международната научно-практическа конференция “Управление на човешките ресурси”

На 29.09.2022 г. при изключителен интерес от страна на студенти и представители на практиката се проведе първият уъркшоп за студенти по управление на хората в организациите. Събитието се реализира в рамките на международната научно-практическа конференция “Управление на човешките ресурси”, организирана от Икономически университет – Варна. Целта на уъркшопа бе да стимулира креативността на студентите и да насърчи тяхното иновативно и управленско мислене, да осъществи обмен на знания и идеи в областта на управлението на човешките ресурси между преподаватели, студенти и представители от практиката, както и да създаде възможност за кариерно развитие на младите хора.

Участие взеха около 30 студенти от трети и четвърти курс, специалности "Мениджмънт", "Туризъм", "Бизнес икономика", "Недвижими имоти и инвестиции", "Предприемачество и инвестиционен мениджмънт", "Международен бизнес", както и специализанти от курса “Мениджмънт на човешките ресурси” към ЦПО на Икономически университет – Варна. Специални гости бяха представителите на бизнеса от името на: Вюрт България, БТ Девелопмент Сървисиз АД, Клунтех, Варненска Туристическа Камара, Action Coach, консултантска компания „НинаКара“, Пластхим АД.

Форматът на събитието бе свързан с възможността студентите да работят екипно по реални казуси, предоставени от представителите на бизнеса. Мениджърите Човешки ресурси бяха ментори на екипите, като ги подкрепяха, насочваха и съветваха. След убедителни презентации от страна на всички студентски екипи, последва класиране, като първите три места бяха заети съответно от:

  1. Първо място: Яна Гюзелева, Даниела Карагьозова, Ясен Акбархан, Еджен Тасим, Галин Дончев;
  2. Второ място: Дария Недорубова, Ренета Хадживасилева, Лора Георгиева;
  3. Трето място: Красимира Тодорова, Илина Кушева, Георги Стоянов, Анелия Петрова, Ангел Бочуков.

Председател на журито беше гл. ас. д-р Велина Колева, която беше и водещ на събитието. Членове на журито бяха гл. ас. д-р Мария Велева, гл. ас. д-р Павлина Иванова, Людмила Ненкова - дългогодишен изпълнителен директор на Ривиера АД и съпредседател на Варненска туристическа камара, както и представители на компаниите, които взеха участие в уъркшопа. Бизнесът осигури атрактивни награди за участниците, включително възможност за стажантски позиции в представляваните от тях организации, ваучери за бизнес обучения и използване на услуги на някои от компаниите.

На 30.09.2022 г. при откриването на конференцията “Управление на човешки ресурси” лично ректорът на Икономически университет – Варна - проф. д-р Евгени Станимиров, връчи грамотите на класираните на първите три места екипи.

Студентите споделиха огромна удовлетвореност от участието си в събитието, доволни от контакта с практиката и придобитите знания в хода на дискусиите. Бизнесът също изрази своето задоволство от работата си с мотивирани и будни млади хора и благодари на организаторите, че поддържат жива връзката между практиката и академичната общност. Създаде се атмосфера на творческа енергия и креативност, конструктивна работа, екипен дух и позитивизъм!

03 окт 2022



Подобни