Икономически университет – Варна

Уъркшоп за студенти от 3 курс в специалност "Стокознание и митническа дейност" се проведе в ИУ – Варна

Студенти от 3 курс специалност „Стокознание и митническа дейност“ се срещнаха на 19 октомври 2023 г. с Гергана Вълкова – сертифициран кариерен консултант от Кариерния център на ИУ – Варна.

В рамките на уъркшопа „Как да си намерим подходяща работа“ на студентите им беше поставена задача да подберат подходящи за тях работни позиции от реално съществуващи обяви за работа. Комуникацията между присъстващите беше лесна, което благоприятства бързо да успеят да разгледат обявите.

Студентите осъзнаха колко е важна комуникацията и как в една стресова ситуация всеки проявява различни качества и умения. Обсъждайки какви характеристики са проявили, студентите направиха бърза лична самооценка, която обвързаха с предишния си опит и нуждите на работодателите. Коментираха се обявите за работа и как изискванията могат да бъдат задоволени от опита, който всеки един от тях е натрупал.

Диалогът завърши с кратки насоки за задължителния стаж на студентите след завършен 3 курс и отчитането му в платформата на Икономически университет – Варна за връзка с бизнеса UEBN.

Една от избраните от студентите обяви за работа беше част от заложената предварително последваща среща, на която те бяха поканени, а именно срещата с мениджър човешки ресурси в Неопърл България.

Всички студенти на ИУ – Варна могат да се възползват от безплатно индивидуално кариерно консултиране от специалисти в областта. Консултациите се осъществяват след предварително запазен час.

22 ное 2023



Подобни