Икономически университет – Варна

Публична лекция на тема "Изкуствен интелект в банково-застрахователния бизнес" пред студенти и преподаватели от катедра "Информатика"

На 24.04.2023 г. от 10:15 часа в зала 223 се проведе публична лекция на тема „Изкуствен интелект в банково-застрахователния бизнес“, изнесена от Дарина Кирилова, Delivery Manager KATE International Markets в компанията KBC Global Services и организирана от проф. д-р Силвия Парушева.

Пред преподаватели и студенти от ОКС "бакалавър" и "магистър" от катедра Информатика в ИУ – Варна беше представен международният екип, който работи по развитието на личния дигитален асистент KATE, насочен към обслужване чрез мобилно приложение на клиентите на банковите и застрахователните услуги на компанията KBC Global Services. Друга насока в развитието му е подпомагане на работата на служителите. Екипът отговаря за поддръжката и разработката на функционалностите на дигиталния асистент в три от държавите, в които оперира KBC – България, Словакия и Унгария. Специален акцент беше поставен на AI технологиите, използвани за разработване на функционалните му възможности.

В организацията и провеждането на откритата лекция взеха участие също д-р  Захари Барбов и Борислав Василев като представители на екипа на компанията!

В края на лекцията се проведе и забавен Quiz с награди за тримата най-успешно отговорили студенти, всички от специалност „Бизнес информационни системи“.

25 апр 2023



Подобни