Икономически университет – Варна

Призови места за Икономически университет – Варна в Националната студентска олимпиада по математика 2024

В периода 18 – 20 май 2024 г. в гр. Бургас се проведе традиционната Национална студентска олимпиада по математика (НСОМ). Домакин на събитието беше СУ "Св. Климент Охридски". НСОМ е най-мащабното математическо състезание за студенти в България и се организира със съдействието на Министерството на образованието и науката.

Тази година в олимпиадата участваха 96 студенти от 14 висши училища в страната, разделени в три групи – "А", "Б" и "В", в зависимост от професионалното направление на специалността.

Икономически университет – Варна бе представен с отбор от пет състезатели в група "В". В индивидуалното класиране на тази група, в конкуренция с 40 студенти, бяха завоювани два сребърни медала – от Стилияна Костадинова, I курс, спец. Финанси и Калин Енев, I курс, спец ИКН. Виктория Георгиева от III курс, спец. ПИМ и Тетяна Митриева от II курс, спец. ИиТ спечелиха бронзови медали.

Спечелените индивидуални точки се оказаха достатъчни на нашия отбор, за да заеме трето място в отборното класиране от общо 9 отбора и трето място в класирането по висши училища в група "В".

21 май 2024Подобни