Икономически университет – Варна

Практика в бизнес инкубатор в Германия

Възможности за включване в стажантска програма за бъдещи специалисти в областта на създаването на цифрови продукти в Германия.

Представители на ръководството на ИУ-Варна се срещнаха с Даниел Бедо, представител на Digital Product School - образователна програма на UnternehmerTUM GmbH, Мюнхен Германия, и се запознаха с мисията на програмата да възпита следващото поколение производители на цифрови продукти, насочени към човека.

UnternehmerTUM е водещ европейски център в областта на иновациите и старт-ап. Седалището на центъра е в Мюнхен и Гарчинг, Германия и има установени трайни връзки с Техническия университет в Мюнхен.

За няколкото години на съществуването си от 2017 г. през програмата Digital Product School са преминали повече от 500 таланта от повече от 50 страни, които са били разпределени в 92 екипа. Много от тях понастоящем работят на високи позиции в техно индустрията, или са започнали свой собствен бизнес в тази област.

Digital Product School е програма за специализирана практика в реална среда за бъдещи специалисти в създаването на цифрови продукти, насочени към човека.

Целта е да научат своите възпитаници да създават цифров продукт в който потребителите да се влюбят, и който да решава истински потребителски проблеми!

Програмата е отворена за включване и за възпитаниците на ИУ – Варна и участниците в нея ще имат възможност да натрупат знания, практически умения и самочувствие за бъдещото си професионално развитие.

Стажът по програмата може да бъде съчетан с финансиране с допълнителен грант за провеждане на практика по програма за мобилност „Еразъм+“. Програмата е особено подходяща за кандидати, които са завършили семестриално своето обучение в ИУ – Варна.

Какво предлага програмата:

⭐️ 3-месечна практика: 14.09 - 3.12.2021 г.
⭐️ без такса за включване
⭐️ получаване на грант до 750 EUR / месец от организаторите

Кандидатите могат да подават своите заявления за позициите на продуктови мениджъри, интеракшън дизайнери, софтуерни инженери, и инженери по изкуствен интелект.

За информация & Кандидатстване:

➡️ https://digitalproductschool.io
⚠️ Срок за кандидатстване: 16.06.2021

18 фев 2021



Подобни