Икономически университет – Варна

Николай Василев гостува на катедра "Финанси"

На 21 май 2024 г. гост на катедра "Финанси" в Икономически университет – Варна беше Николай Василев - бивш вицепремиер на Република България, управляващ партньор на Експат Капитал и президент на Българската CFA асоциация. Срещата, открита от доц. д-р Стоян Киров - ръководител на катедра "Финанси", премина при много голям интерес от страна на студенти, преподаватели и граждани.

Лекцията на г-н Василев премина в два панела. В първата част той говори за бъдещето на България в еврозоната. Бяха изтъкнати редица икономически, финансови и имиджови ползи от присъединяването на страната ни към валутния съюз, след което в дискусия с присъстващите бяха коментирани някои потенциални рискове, както и вариантите за тяхното преодоляване. Вторият панел беше посветен на темата за капиталовия пазар в България. Лекторът представи своята визия за разрешаване на проблемите пред БФБ, отчитайки че е посветил голяма част от професионалния си път именно на тази част от финансовия сектор.

В края на срещата г-н Василев обърна специално внимание на кариерните възможности и предизвикателства пред студентите по финанси. Те получиха много ценни практически съвети относно ползите от стажове в страната и чужбина, необходимостта от изучаване на чужди езици, тайната на перфектното CV и др.

Накрая доц. д-р Стоян Киров изрази своята благодарност към госта за изключително интересната, ползотворна и практически ориентирана лекция. В качеството си на дългогодишен приятел на катедра "Финанси" и ИУ – Варна, и провокиран от интереса на аудиторията, Николай Василев даде заявка за организиране и на следващи събития с негово участие.

22 май 2024



Подобни