Икономически университет – Варна

Наградени бяха участниците от деветото издание на проект IT Master class

В деня на честването на 10-годишнината си – 13.12.2022 г., Центърът за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии (ЦИПНИКТ) връчи сертификатите за успешно завършване на деветото издание на проект "IT Master class". Това е един от емблематичните формати, организирани ежегодно от ЦИПНИКТ от момента на неговото създаване. Проектът през 2022 г. премина под формата на лятна бизнес академия, като беше подкрепен от 7 бизнес компании-партньори на ЦИПНИКТ и ИУ – Варна, сред които: Adastra, FlatRock Technology, MyPOS, Kanbanize, KBC, DXC Technology, Nonotec. Те направиха редица инвестиции в името на успеха на проекта:

  • проведени бяха 2 сертифициращи обучения на теми Microsoft Cloud Azure под менторството на DXC и SAFe Agile – с експертизата на KBC, в резултат на които студентите от IT Master Class се сертифицираха на международно ниво;
  • направиха се редица дарения на технически срества от компании Adastra, Nanotec и Strypes за целите на проекта;
  • MyPOS и Flat Rock продължиха да правят ежегодни финансови дарения във Фонда за подпомагане на талантливи студенти, средствата от които отиват за награди на отличените лауреати във фонда. 

Търсеният резултат е студентите да получат реални знания и да бъдат разпознаваеми за своите бъдещи работодатели. Той е постигнат с 80% успеваемост. Общо 15 участници са поканени на работа или стаж в партньорските ИТ компании. 

Ръководителят на проекта Петя Петрова озаглави заключителната сесия "Преход от старото към новото начало". Ден по-късно стартира 10-ото издание на проекта. Интересно е, че част от менторите в програмата са бивши нейни възпитаници от първото и второто й издание.

 

По скалата от 1 до 10 ние вече стигнахме 10. Тази година Центърът ни навършва 10 години. Реализираме 10-и IT Master class. Зад гърба си имаме стабилни партньори. И определено всички тези доказателства са стимул да вярваме, че IT Master class надминава степента за успешен проект. Ректорът на университета изрази надежда проектът да се мултиплицира и в други направления марктинг, HR и др. Master class вече е разпознаваемо име и не се нуждае от реклама, за да бъде успешен! През тези години установихме изключително полезни контакти и получихме подкрепата на много ИТ фирми и техните ръководители, които отделиха много време и енергия, за да работят с участниците от ИТ Мастър клас. В продължение на 30 часа, всяка година, с партньорите работихме извън учебно време, за да добавим към студентите повече от това, което дава университетската програма, и да ги направим разпознаваеми за техните бъдещи работодатели и партньори като израз на новото мислене за това как да работим със студенти. С този проект добавяме ценен елемент в творческите биографии на нашите най-добри студенти. 

Връчени бяха сертификати за усешно завършване на 17 студенти от  ИТ специалностите на катедра "Информатика". В знак на благодарност компаниите получиха сертификат за партньорство. 

Пожелаваме успех на новото издание на проект "IT Master class"!

15 дек 2022



Подобни