Икономически университет – Варна

Кубрат Пулев – специален гост за 100-годишния юбилей на ИУ – Варна

Един от най-успешните, най-уважаваните и най-обичаните български спортисти Кубрат Пулев беше специален гост на Икономически университет – Варна по повод тържествата за 100-годишнината на висшето училище. Официалният претендент за световната титла по бокс в тежка категория за професионалисти участва в отворена среща разговор със студенти на 1.10.2020 г., а преди това се срещна с академичното ръководство. Ректорът проф. д-р Евгени Станимиров връчи на госта почетния знак на ИУ – Варна.

Искам да благодаря на ректора проф. Станимиров и на неговия екип за поканата да присъствам на този велик юбилей за университета. Благодаря на всички, които се грижат  той да изглежда толкова красиво и да обучава кадри за българската икономика, за да може тя да се развива. Няма по-добро място за това от един Икономически университет, особено с такава история. Младите хора, които ще излязат образовани оттук, са бъдещето и те ще са отговорни за бъдещата икономика на България. И въпреки че съм в активна подготовка за предстоящия ми важен мач, намерихме време да почетем този голям празник.
 

Кубрат Пулев, 09 октомври 2020

При откриването на срещата проф. Станимиров заяви: „За да може младите хора да се развиват извън образованието, което е много силно „гориво“, другият много силен елемент е мотивацията. И аз смятам, че г-н Пулев е сред хората, които естествено се припознават като лидери, личности, които вярват в уменията на младите хора. Именно затова ние го поканихме да бъде наш специален гост.“

Модератор на срещата със студентите, която премина при изключителен интерес, беше гл. ас. д-р Мария Георгиева от катедра „Маркетинг“.

02 окт 2020



Подобни