Икономически университет – Варна

Кандидатствайте до 12.11.2023 г. за проект "IT Master class 11"

Центърът за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии (ЦИПНИКТ) към ИУ – Варна стартира набирането на кандидати за участие в проект “IT Master class”.

Проектът е отворен за кандидатстване на студенти от ИТ специалностите в ИУ – Варна. Като резултат от селекцията, в него ще бъдат включени най-мотивираните студенти, с интереси и талант в сферата на ИТ. Участниците ще имат възможността да се запознаят и работят със специалисти от ИТ бранша, да почерпят знание и добри практики, да гостуват на бизнеса и да участват в реални проекти.

 

Акцент в новото издание ще поставим на технология на гребена на вълната в създаването на приложения с изкуствен интелект, а именно - Python. Участниците ще работят по реализирането на реален проект, свързан със спорт и катерене. 

Основен партньор на IT Master class 11 ще бъде ИТ компания Stypes, под чието менторство студентите ще творят. 

 

Студентите от IT Master class 11 ще имат възможност да усвоят практиките, които използват съвременните  IT компании при разработка на своите проекти, получавайки персонална обратна връзка и насоки за развитие. Ще получат опит и знания от топ ИТ мениджъри, специалисти в различни сектори от информационно-технологичния свят, които ще бъдат техни ментори. Ще се докоснат до знанията на гост-лектори от множество други успешни бизнеси, като е предвидено участие още на Adastra Academy,  MyPOS, DXC и други.


 

 

Условия за кандидатстване

За реално включване, студентите следва да кандидатстват чрез апликационната форма. Заявилите  желание за участие ще бъдат поканени на информационна среща и персонален разговор с ръководителите на проекта. От всички кандидати ще бъдат селектирани 15 студенти, които са демонстрирали увереност и желание да бъдат включени в IT Мастър клас и са показали високи резултати по време на обучението си в университета.

Срокът за подаване на кандидатурите е до 12.11.2023 г.

06 ное 2023



Подобни