Икономически университет – Варна

Изпълнителният директор на MyPOS Technologies AD на гости на катедра "Финанси"

На 15 ноември 2021 г. чрез видеоконферентна връзка се проведе втората за семестъра среща на студенти от специалност "Финанси" с представители на практиката. Тя бе на тема "Финтех vs. традиционните банки - Ин и Ян на финансите", а специален гост-лектор беше г-н Максим Кочнев - изпълнителен директор на финтех компанията MyPOS Technologies AD. Г-н Кочнев бе поканен и в качеството си на възпитаник на катедрата, завършил с отличие бакалавърска специалност "Финанси" и магистърска специалност "Корпоративни финанси".

Уповавайки се на богатото си професионално портфолио от умения и знания във финансовата сфера и технологиите, той сподели със студентите от трети и четвърти курс своята гледна точка по набиращия все по-голяма популярност дебат, свързан с традиционните добре познати банки и съвременните им иновативни колеги от FinTech индустрията. Специален акцент беше поставен на непрекъснато развиващите се възможности за партньорство между двата типа финансови институции. Срещата завърши с дискусия по темата, в която взеха участие много от студентите. Г-н Кочнев обърна специално внимание и на възможностите за кариерно развитие в MyPOS, която непрекъснато набира млади и мотивирани служители за офисите си във Варна.

Събитието беше организирано от преподавателския екип по дисциплината „Въведение в банковото дело“ – проф. д-р Стефан Вачков и гл. ас. д-р Пламен Джапаров, с помощта на студентите от клуб „Финанси“. То е част от дългосрочен проект на катедрата и клуба, насочен към осигуряване на практическа подготовка на студентите, чрез непрекъснати срещи с представители на различни финансови институции. Този проект стартира в началото на учебната година и се реализира в контекста на важна годишнина, която ИУ-Варна ще отбележи през 2022 г. – 100 години изучаване на финансова наука в университета.

17 ное 2021



Подобни