Икономически университет – Варна

Студенти от ИУ - Варна взеха участие в интензивна програма за обучение по проект PROMINENCE в Ашафенбург, Германия, 22 април 2019 г.

През втората седмица на април 2019  шестима студенти от Икономически университет – Варна успешно приключиха обучението си в интензивната програма „Управление и лидерство в различни култури“ (Managing and Leading in Different Cultures) – второ поредно обучение по международния проeкт Prominence (Promoting Mindful Encounters through Intercultural Competence and Experience, 2017 -2020).

Проектът Prominence, финансиран по програмата Еразъм +, развива междукултурна компетентност и лидерски качества у студентите в партньорство с малкия и среден бизнес. В него Икономическият  университет – Варна участва заедно с  още шест европейски университета.

Програмата събра в Университета Ашафенбург, Германия, над 40 студенти от седемте партньори по проекта и в тяхното обучение се включиха експерти от Икономически университет – Варна, Университета в Дебрецен, Унгария, и Университета в Сейнайоки, Финландия. Бяха поканени като гост-обучители немски и холандски бизнес консултанти. Студентите бяха разпределени в международни екипи и разработиха различни практически бизнес казуси, за да подобрят своите междукултурни и лидерски умения.

Един от акцентите в програмата бе обучението по лидерски теории и лидерски умения, разработено и представено от експертния екип по проекта от Икономически университет – Варна.

Студентите и преподавателите се запознаха с работата на международна компания, която е пазарен лидер в производството и е със седалище Ашафенбург,  и с над 100 офиса по света. Друго посещение в програмата бе на Европейския център за космически операции в Дармщат.

Събитието бе медийно отразено, като бяха интервюирани експерти от Икономически университет – Варна, наред с представители на студентските екипи.

Ето и впечатления на студенти от Икономически университет – Варна, участници в интензивната програма:

"Участието в програмата PROMINENCE беше един невероятен шанс да работя в международен екип по интересни и предизвикателни проекти, като същевременно имах възможността да се запозная с културите на различни нации и да изследвам прекрасния Ашафенбург." Виктория Петрова

"Цялостното ми мнение за проекта е положително. Създадох нови контакти, упражних комуникационните си умения, повиших както културните, така и професионалните си знания. Програмата беше интензивна и поддържаше  интереса ми до край. С удоволствие бих се влючил в следващото издание!" Божидар Панайотов

Официална страница на проекта: http://www.prominenceproject.eu/

30 май 2019



Подобни