Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна е шампион в турнира по стрийтбол 3х3, част от Варненска универсиада 2022

На 16 април 2022 г., събота, в двора на ВТГ „Г. С. Раковски“ се проведе турнирът по стрийтбол 3х3, част от Варненската универсиада 2022. В състезанието се включиха 7 мъжки и 5 женски отбора от четири варненски университета.

След изиграване на мачовете в груповата фаза при мъжете до финала достигнаха отборите на Икономически университет – Варна и Медицински университет – Варна. Битката за златните медали премина много драматично и оспорвано, като се стигна до равен резултат 8 на 8 точки в редовното време.

В крайна сметка Икономически университет – Варна спечелиха финала с 10:8 и грабнаха първото място. Сребърните медали останаха за МУ – Варна. В мача за третото място студентите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ спечелиха с 11:5 срещу другия отбор на МУ – Варна.

В женския турнир ситуацията беше аналогична и финал се игра между представителките на Медицинския университет и Икономически университет – Варна, а победителки и шампионки са представителките на Медицински университет „Проф. Д-р П. Стоянов“ с резултат 7:2 точки, втори останаха ИУ – Варна. В малкия финал Технически университет – Варна спечелиха с 10:3 бронзовите медали срещу отбора на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Всички награди бяха осигурени от дирекция „Спорт“ и връчени лично от представител на дирекцията.

18 апр 2022Подобни